Grymt med burgare. Gillar verkligen att grilla hamburgers, det är så avslappnat och skönt men ändå väldigt gott.Magnutz skrev:Idag: SuperBurger Classic DeLuxe - Guacamole (home made) - med mera. Damn good!
What's on yer barbie?! (Vad har DU på grillen?)
Re: What's on yer barbie?! (Vad har DU på grillen?)
Gärna handleder men först ett rejält fysiskt spel
- DIF_Soldier
- Inlägg: 7144
- Blev medlem: 2006-12-02
- Medlem: Ja, vanlig medlem
- Ort: Stockholm.
Re: What's on yer barbie?! (Vad har DU på grillen?)
Min personliga favorit är ju en egen marinad med vitlök och diverse kryddor, som får ligga och gotta tills sig med en fläskfilé, för att efter en natt i kylen läggas på grillen! Och till detta klyftpotatis! Och då snackar vi inte Felix eller dylik klyftpotatis, utan hemma gjord! Med en god sallad till detta och en riktig kall bira
Fy fan nu blev man hungrig
Fy fan nu blev man hungrig
Re: What's on yer barbie?! (Vad har DU på grillen?)
Klart underskattat! Sen är det ju tillbehören som avgör! Och sällskapet!sensei skrev:Grymt med burgare. Gillar verkligen att grilla hamburgers, det är så avslappnat och skönt men ändå väldigt gott.Magnutz skrev:Idag: SuperBurger Classic DeLuxe - Guacamole (home made) - med mera. Damn good!
Senare idag blir det grillspett med Tzatziki Radish Style (utan vitlök och gurka men gräslök och rädisor)! För djävligt gott, med en flaska rött till.
Nu tar vi mazarin så ses vi sen.
-
- Inlägg: 1140
- Blev medlem: 2007-03-18
Re: What's on yer barbie?! (Vad har DU på grillen?)
Vartenda gång jag läser dina inlägg på denna tråden blir jag sjukt hungrig.Magnutz skrev:Idag: SuperBurger Classic DeLuxe - Guacamole (home made) - med mera. Damn good!
Får hoppas alla viktväktarna bortser från dina inlägg, Magnutz.
Re: What's on yer barbie?! (Vad har DU på grillen?)
Viktväktare göre sig icke besvär!stolpskott skrev:Vartenda gång jag läser dina inlägg på denna tråden blir jag sjukt hungrig.Magnutz skrev:Idag: SuperBurger Classic DeLuxe - Guacamole (home made) - med mera. Damn good!
Får hoppas alla viktväktarna bortser från dina inlägg, Magnutz.
Det har varit ganska uruselt väder på sistone men det betyder definitivt inte att Webern stått kall.
Kyckling-innerlårfilé med färskpotatis i ugn! En favorit, helt klart!
Tina kycklingen (om du köpt fryst då...) och skär bort eventuellt "skräp" - du kan skölja av den också om du är feg. Sen i marinaden!
Gör egen marinad:
Olivolja
Soya
Paprikapulver
Cayenne
... vad du vill att det ska smaka egentligen. As usual!
Färskpotatis i ugn.
Potatis - så mycket som du behöver - snåla inte!
Sparris - färsk
Röd paprika
Chevre (getost)
Sätt ugnen på 225 grader. Se till att du plockar ut stora färskpotatisar redan i affären för de små är lite mesiga. Skär dem i klyftor (4/potatis) och förkoka dem i 5 minuter. Lägg dem sen i långpanna (med bakplåtspapper under).
Skär av rotändarna på sparrisen för de är träiga! Ta bort ca 5 cm. Förkoka i 3-4 minuter! OBS! Den får inte bli för mjuk!!! Lägg på plåten!
Skär paprikan i bitar - vilken form och storlek får du bestämma själv! Lägg på plåten!
Skär/ryck chevren i bitar och strö över potatisen.
Står i ugnen i ca 25 minuter.
Grilla kycklingen när det återstår ca 10 minuter på potatis-plåten. Använd Weber!
Sallad: Plocka salladen (om du är 1337 nog att odla själv, annars tar du den ur krukan ) - körsbärstomater, avokado, what not. Gör en fräsch sallad.
En liten vinegrette till salladen?
Lite olivolja, balsamvinäger, salt/peppar och vitlök t ex. Voila!
Servera tillsammans med varmt bondbröd/annat gott bröd .
Dryck? Gnarly Head (rött vin) och/eller ljus öl som du gillar.
Så.
Nu tar vi mazarin så ses vi sen.
- mallavich
- Inlägg: 45
- Blev medlem: 2011-01-10
- Medlem: Ja, vanlig medlem
- Säsongskort: Ja
- Ort: Västerhaninge
Re: What's on yer barbie?! (Vad har DU på grillen?)
Jag har tänkt det förr, nu skriver jag det. Magnutz, du är gud. Och Jimmie är din profet.Magnutz skrev:Viktväktare göre sig icke besvär!stolpskott skrev:Vartenda gång jag läser dina inlägg på denna tråden blir jag sjukt hungrig.Magnutz skrev:Idag: SuperBurger Classic DeLuxe - Guacamole (home made) - med mera. Damn good!
Får hoppas alla viktväktarna bortser från dina inlägg, Magnutz.
Det har varit ganska uruselt väder på sistone men det betyder definitivt inte att Webern stått kall.
Kyckling-innerlårfilé med färskpotatis i ugn! En favorit, helt klart!
Tina kycklingen (om du köpt fryst då...) och skär bort eventuellt "skräp" - du kan skölja av den också om du är feg. Sen i marinaden!
Gör egen marinad:
Olivolja
Soya
Paprikapulver
Cayenne
... vad du vill att det ska smaka egentligen. As usual!
Färskpotatis i ugn.
Potatis - så mycket som du behöver - snåla inte!
Sparris - färsk
Röd paprika
Chevre (getost)
Sätt ugnen på 225 grader. Se till att du plockar ut stora färskpotatisar redan i affären för de små är lite mesiga. Skär dem i klyftor (4/potatis) och förkoka dem i 5 minuter. Lägg dem sen i långpanna (med bakplåtspapper under).
Skär av rotändarna på sparrisen för de är träiga! Ta bort ca 5 cm. Förkoka i 3-4 minuter! OBS! Den får inte bli för mjuk!!! Lägg på plåten!
Skär paprikan i bitar - vilken form och storlek får du bestämma själv! Lägg på plåten!
Skär/ryck chevren i bitar och strö över potatisen.
Står i ugnen i ca 25 minuter.
Grilla kycklingen när det återstår ca 10 minuter på potatis-plåten. Använd Weber!
Sallad: Plocka salladen (om du är 1337 nog att odla själv, annars tar du den ur krukan ) - körsbärstomater, avokado, what not. Gör en fräsch sallad.
En liten vinegrette till salladen?
Lite olivolja, balsamvinäger, salt/peppar och vitlök t ex. Voila!
Servera tillsammans med varmt bondbröd/annat gott bröd .
Dryck? Gnarly Head (rött vin) och/eller ljus öl som du gillar.
Så.
Re: What's on yer barbie?! (Vad har DU på grillen?)
Äsch, jag är blott en simpel stek.. grillare. Men prova receptet ovan, det är grymt gott. Snåla inte med chevren!mallavich skrev:Jag har tänkt det förr, nu skriver jag det. Magnutz, du är gud. Och Jimmie är din profet.Magnutz skrev:Viktväktare göre sig icke besvär!stolpskott skrev:Vartenda gång jag läser dina inlägg på denna tråden blir jag sjukt hungrig.Magnutz skrev:Idag: SuperBurger Classic DeLuxe - Guacamole (home made) - med mera. Damn good!
Får hoppas alla viktväktarna bortser från dina inlägg, Magnutz.
Det har varit ganska uruselt väder på sistone men det betyder definitivt inte att Webern stått kall.
Kyckling-innerlårfilé med färskpotatis i ugn! En favorit, helt klart!
Tina kycklingen (om du köpt fryst då...) och skär bort eventuellt "skräp" - du kan skölja av den också om du är feg. Sen i marinaden!
Gör egen marinad:
Olivolja
Soya
Paprikapulver
Cayenne
... vad du vill att det ska smaka egentligen. As usual!
Färskpotatis i ugn.
Potatis - så mycket som du behöver - snåla inte!
Sparris - färsk
Röd paprika
Chevre (getost)
Sätt ugnen på 225 grader. Se till att du plockar ut stora färskpotatisar redan i affären för de små är lite mesiga. Skär dem i klyftor (4/potatis) och förkoka dem i 5 minuter. Lägg dem sen i långpanna (med bakplåtspapper under).
Skär av rotändarna på sparrisen för de är träiga! Ta bort ca 5 cm. Förkoka i 3-4 minuter! OBS! Den får inte bli för mjuk!!! Lägg på plåten!
Skär paprikan i bitar - vilken form och storlek får du bestämma själv! Lägg på plåten!
Skär/ryck chevren i bitar och strö över potatisen.
Står i ugnen i ca 25 minuter.
Grilla kycklingen när det återstår ca 10 minuter på potatis-plåten. Använd Weber!
Sallad: Plocka salladen (om du är 1337 nog att odla själv, annars tar du den ur krukan ) - körsbärstomater, avokado, what not. Gör en fräsch sallad.
En liten vinegrette till salladen?
Lite olivolja, balsamvinäger, salt/peppar och vitlök t ex. Voila!
Servera tillsammans med varmt bondbröd/annat gott bröd .
Dryck? Gnarly Head (rött vin) och/eller ljus öl som du gillar.
Så.
Nu tar vi mazarin så ses vi sen.
Re: What's on yer barbie?! (Vad har DU på grillen?)
Tack för receptet! Jag ska också prova detta inom kort!
Är helt förvisso hopplös på matlagning men jag har åtminstone beställt två lådor coors light på systemet som jag ska hämta upp efter jobbet..
Är helt förvisso hopplös på matlagning men jag har åtminstone beställt två lådor coors light på systemet som jag ska hämta upp efter jobbet..
Gärna handleder men först ett rejält fysiskt spel
Re: Re: What's on yer barbie?! (Vad har DU på grillen?)
Inget att tala om! glömde att man ska dela 4 stora tomater och gröpa ur kärnhuset. Tomathalvorna ska med på plåten.sensei skrev:Tack för receptet! Jag ska också prova detta inom kort!
Är helt förvisso hopplös på matlagning men jag har åtminstone beställt två lådor coors light på systemet som jag ska hämta upp efter jobbet..
Sent from my HTC Sensation Z710e using Tapatalk
Nu tar vi mazarin så ses vi sen.
- SirDIFalot
- Inlägg: 17573
- Blev medlem: 2009-12-21
- Säsongskort: Ja
- Ort: Upplands Väsby
Re: Re: What's on yer barbie?! (Vad har DU på grillen?)
Nej, det där är Johan Reborgs rollfigur i Solsidan som grillar. Magnutz grillar inte, han steker.SirDIFalot skrev:Magnutz grillar
Sent from my HTC Sensation Z710e using Tapatalk
Nu tar vi mazarin så ses vi sen.
Sv: What's on yer barbie?! (Vad har DU på grillen?)
Hamburgare på bröd med rödlök, dressing, ost och tabasco. On the side: klassisk mozzarella, tomat och basilika-tallrik. Gott. Gillas!
Skickat från min HTC Sensation Z710e via Tapatalk 2
Skickat från min HTC Sensation Z710e via Tapatalk 2
Nu tar vi mazarin så ses vi sen.
Re: Sv: What's on yer barbie?! (Vad har DU på grillen?)
Vackert, jag skulle gärna komma över på en BBQ med den menyn. Coors light sköljer ner härligheten, givetvis?Magnutz skrev:Hamburgare på bröd med rödlök, dressing, ost och tabasco. On the side: klassisk mozzarella, tomat och basilika-tallrik. Gott. Gillas!
Skickat från min HTC Sensation Z710e via Tapatalk 2
Själv stekte jag på spett med allehanda kött och grönsakskompositioner på min weber. Blev jättebra.. men just hamburgare är ändå något speciellt.
Gärna handleder men först ett rejält fysiskt spel
- DIF_Soldier
- Inlägg: 7144
- Blev medlem: 2006-12-02
- Medlem: Ja, vanlig medlem
- Ort: Stockholm.
Re: What's on yer barbie?! (Vad har DU på grillen?)
En STEK med öl till. Inget krångel eller kladd. KÖTT OCH ÖL!
Säg den glädje som varar