..och så självklart shoppa.

Publicerad: 2014-02-17 22:55 - Nils Andersson


Det värsta med att ha blogg

Publicerad: 2014-02-17 22:54 - Nils Andersson


Gissa rumpan

Publicerad: 2014-02-17 22:50 - Nils Andersson


Vardag

Publicerad: 2014-02-17 22:48 - Nils Andersson


Hockey of Hope

Publicerad: 2014-02-17 22:41 - Nils Andersson

 

"Ahhh, Jag for in i sargen och nu har jag så jävla ont i höger sida." Bredvid står vår lagläkare Bengt i båset och ska försöka utröna, ställa en snabb diagnos, vad den här adrenalinstinna hockeyspelaren har drabbats av för åkomma. En spelare som gör allt för att ta sig ut så snabbt som möjligt på isen för att få bidra till laget igen. Det är inget lätt jobb han har, vår lagläkare Bengt.

Den här gången var det min tumme som fått sig en smäll. Bengt misstänkte att den var av och några timmar senare var det bekräftat då den vitklädde läkaren slängde en blick på facit i form av röntgenbilder. Hon konstaterade en lateral fraktur med viss förskjutning. Lite proffsigare uttryckt än min egen högst amatörmässiga diagnos ”ont i tummen någonstans”.

Klumpen i magen växte sig allt större. Ska jag tvingas stå vid sidan av när mitt lag, Djurgården, går in i den viktigaste delen av säsongen: slutspelet. Läkarna var inte helt överens. Kanske skulle jag kunna vara tillbaka inom sex veckor. Ungefär samtidigt vibrerade min mobiltelefon i fickan allt mer frekvent. Reaktionerna började komma in via sms och sociala medier. Tio uppmuntrande tweets blev snart 100 och känslan att djurgårdsfamiljen än en gång var med mig gav ett oerhört stöd.

Någon annanstans i Sverige, i en likadan vit rock, gav en annan läkare ett besked av en helt annan dignitet. Två föräldrar fick just beskedet inga föräldrar ska behöva få. Deras barn hade drabbats av cancer. Och de är långt ifrån ensamma om detta vidriga. Bara i Sverige insjuknar i genomsnitt ett barn om dagen i någon form av cancer.

Jag har upplevt djurgårdsfamiljens positiva kraft. Låt oss nu rikta den dit den behövs - kanske allra mest. Vi kan kanske inte skicka 100 uppmuntrande tweets till varje cancersjukt barn, men det finns andra saker vi kan göra.

Jag har fått äran att vara Djurgårdens ambassadör i ett samarbete mellan Viasat, Hockeyallsvenskan och Barncancerfonden. Under de kommande månaderna kommer vi att samla in så mycket pengar som vi bara kan. Detta vid insamlingar under matcher på Hovet, men också genom auktioner. Bland annat ligger min matchtröja ute för budgivning. Från en familj till en annan - mot cancern.


OS i smal slipsknut

Publicerad: 2014-02-17 22:40 - Nils Andersson


Funderingar

Publicerad: 2014-02-17 22:38 - Nils Andersson

Har lite funderingar kring min tumme.

1. Var det arge snickaren som var läkare?

2. Måste jag lägga handen i en låda när jag ska genom security på Arlanda?

3. Vi ska spela i Metallåtervinning Arena imorgon, kommer min hand bli en colaburk?

4. Om ja på 1. Får jag göra rotavdrag?

5. Klassas det som fusk i tumbrottning att ha en spik rakt genom brottarn?


Enkelt, finns bara en.

Publicerad: 2014-02-16 22:51 - Nils Andersson


Nils Andersson

Publicerad: 2014-01-31 05:40 - Nils Andersson

Nils Andersson

Nils Andersson

Nils Andersson


Kristofer Ottosson - Apelsinmannen

Publicerad: 2014-01-19 16:31 - Nils Andersson

 

Morgonträning. Lagets materialförvaltare Johan Kellerstam bär på en ny kartong frukt genom omklädningsrummet. De allra flesta lyfter knappt på blicken utan fortsätter tejpa klubban eller knyter klart skridskon. Men en spelare sticker ut. Han sträcker på sig och spejar ivrigt mot Johan och hans fruktlåda. Det är nästan så att man undrar om spelaren vet något ingen annan vet, som att prinsessan Estelle gömmer sig där bland apelsinerna och bananerna eller något. När Johan och fruktlådan passerar spelarens plats och försvinner ut i köket dröjer det inte länge förrän han sitter där vid köksbordet med sitt fat, sitt papper och sin penna. På fatet ligger en skalad apelsin som klyfta för klyfta försvinner ner i gapet på vår nummer 9, Kristofer Ottoson.

 

 

- Jag går efter systembolagets skalor för vita viner. Jag tycker det passar bra, säger Otto medan han med kirurgisk precision fyller i cirklarna.

 

Jag märkte snabbt att Otto hade en speciell relation till sina apelsiner. Mats Bäcklin, vår assisterande tränare, berättade för mig att han ofta tittar på hur spelare skalar sin apelsin. Blir fingrarna kladdiga vet han att spelaren saknar känsla med puck och klubba. Kristofers fingrar är alltid snustorra genom hela skalningsproceduren.

 

- Apelsiner är en av stor hobby för mig här i livet. Det började redan när jag var liten. Det blir flera kilon varje vecka faktiskt, och ännu mer om man räknar in mandarinerna och clementinerna.

 

Vilken apelsin gillar du mest? frågar jag nyfiket.

 

- På hösten föredrar jag de ekologisk odlade apelsinerna från södra delarna av Spanien, men det är förstås snabba kast, berättar Otto och njuter av den sista klyftan.

 

När vår ålderman fyllt i den sista cirkeln går han över till korgen och sätter stolt ner denna veckas bedömning i korgen och vandrar tillbaka till sin plats, lite gladare och lite nöjdare än förut.