Publicerad: 2004-11-27 - 17:14 Utskriftsvänlig text    Tipsa en kompisUddamålsförlust mot Brynäs

Lördagens eftermiddagsföreställning i Gavlerinken blev en match där Djurgården var det bättre laget i två perioder, men till slut visade det sig att inte hade någon betydelse eftersom Brynäs under en lyckoperiod som varade tolv minuter kunde vända 0-1 till 3-1 och därmed ta tre viktiga poäng. Den första perioden var klart i Djurgårdens favör. Bortalaget stod för det mesta och det bästa i ishockeyväg. Det dröjde dryga fem minuter in i matchen innan Mika Strömberg hittade Nichlas Falk som med en underbar passning friställde Fredrik ”Linkan” Bremberg som skar in från vänster och distinkt satte ledningspucken mellan benen på Johan ”Honken” Holmqvist som nu fick se sin nolla spräckas redan efter 5.16 in i perioden. Ett mycket elegant ishockeymål gav Djurgården ledning och hopp om en tredje seger denna vecka. Brynäs kom in i matchen när man fick ett powerplay, men närmare än till en fet chans framför Marty Turco kom man inte. Brynässpelarna hade armarna i luften, men Marty Turco hade något betydligt viktigare i sin ägo. Pucken. Bra räddat av Turco.

Djurgårdens trio Kollar-Ekman-Nilson stod för mer grannlåt när man satte fart i anfallszon.. ”Mackan” Nilson som puckhållare hittade Nils Ekman som från nära håll sköt mot mål, men ”Honken” visade att han är en mycket bra målvakt. Bra jobbat av Tomas Kollar som drog på sig två man framför kassen. Nästa chans var också Djurgårdens. ”Linkan” som visar stigande form hittade Patrick Thoresen som kom lite väl nära ”Honken” Holmqvist som dock fick anstränga sig för att rädda. I slutsekunderna visade ”Mackan” Nilson upp sig då han körde igenom drygt halva Brynäsförsvaret och med ett distinkt skott passerade Brynäsmålvakten som dock hade änglavakt. Pucken tog klockrent i bortre stolpen och det hördes i hela Gavlerinken som var fullspikad till sista plats. Tonarten gick utan tvekan i D-dur. 1-0 till Djurgården i första pausen, men det kunde faktiskt ha varit 3-0. Fel. Det skulle ha varit 3-0 till Djurgården.

Att ishockey inte är världens mest logiska idrott fick vi bevis på i den andra perioden. Marty Turco hittade Mariusz Czerkawski med en lång passning, men ”Marre” hade inte världens bästa vinkel och kom lite väl nära målvakten för att kunna avsluta som vi vill. Marty Turco fick se sin nolla spräckas i samma minut som sin kollega fick i den första. Ove Molin hittade Micke Wahlberg med en fin passning, och Wahlberg satte till klubban direkt och avslutade. Nu fick Brynäs mer kraft och Henrik Malmström har en dubbelchans att göra nästa mål i matchen men Marty Turco avvärjer. I stället drar Brynäs på sig en utvisning, men Djurgårdens powerplay var inte alls lika rappt och vägvinnande som senast mot HV71 då man satte tre baljor. Nu fick man inte till det alls. Istället tog Brynäs ett fastare grepp om händelserna i perioden när Mikael Wahlberg bjöd tillbaka till Ove Molin som satte Brynäs ledningspuck i ett rappt anfall. Nils Ekman hade ett bra läge att kvittera anfallet efter, men skottet gick utanför. Anfallstrion ”Fimpen” Eklund – ”Linkan” Bremberg-Patrick Thoresen hade uppvisning nere i anfallszon, men glömde den sista avgörande detaljen. Att avsluta. Anfallet rann ut i tomma intet, och eftersom det för tillfället verkade som att lagen om allts jävlighet rådde som stack givetvis Brynäs upp och ökade på till 3-1, efter ett snabbt och effektivt anfall signerat finska doun Tommi Miettinen & Vesa Viitakoski. Perkele ! Periodens sista farlighet svarar Nils Ekman och Jimmie Ölvestad för, men utan att pucken hamnar där man helst av allt vill se den. Perioden klart till Brynäs som hade det Djurgården inte hade i den första perioden. Effektivitet i avslutningarna. Dessutom tvingades duktige Nichlas Falk att kliva av mitt i den andra perioden för att sedan inte återkomma i matchen. Givetvis ett avbräck för Djurgården.


Tredje perioden startade med ett starkt anfallsspel från gästerna som nu ryckt upp sig. Daniel Tjärnqvist, Dan Boyle, Jimmie Ölvestad och Mariusz Czerkawski hade stor show i anfallszon, men utan att få till det i avslutningen. Djurgården spelade för sitt andra mål i matchen, Brynäs spelade på klockan och resultatet i det läget och det märktes för Brynäsanfallen var inte alls lika giftiga som i den andra perioden. Djurgården tryckte på i ett powerplay så det stod härliga till, men Tomas Kollar hade ingen tur med sig när han lade pucken parallellt efter Brynäs mållinje. Typiskt att inte puckuslingen ville in. Wikegård tar ut Turco ur målet med tre minuter kvar att spela, och det ger också resultat. Dan Boyle dundrar in sitt första mål i Elitserien, men det är tyvärr inget som ändrar poängställningen i matchen. Brynäs vinner matchen med 3-2 och bedrövade Djurgårdare lämnar denna lördag Gavlerinken ledsna och poänglösa.

I Djurgården skall Nichlas Falk ha beröm för en bra insats så länge han var på isen. Dan Boyle börjar mer och mer visa klassen och blir allt bättre. Idag korades han till bäste Djurgårdare efter matchen. Jimmie Ölvestad sliter som besatt och visar härlig attityd och bra ledaregenskaper.

Avslutningsvis: Djurgården fick betala ett högt pris för att man inte riktigt var med under en del av matchen. Det känns mer som att det var Djurgården som förlorade än att man fick känslan att Brynäs vann matchen av egen kraft. Dock skall Brynäs ha beröm för en riktigt bra andra period som visade sig räcka hela vägen denna gången. Men det var Djurgården som ”släppte till” och lämnade onödiga blottor bakåt. Nu blir det till att tjura och må taskigt en hel lördagskväll och så får man väl tro att solen går upp i morgon igen. Och ett effektivare Djurgården som möter Linköping i nästa omgång.

ANDERS ANTONSSON

Brynäs IF - Djurgårdens IF 3-2

27/11 2004, Gavlerinken.

Period 1 (0-1)
0 - 1 05:19 Fredrik Bremberg (Nichlas Falk, Mika Strömberg)
Skott: 8-10

Period 2 (3-0)
1 - 1 05:35 Mikael Wahlberg (Ove Molin, Andreas Dackell)
2 - 1 14:40 Ove Molin (Mikael Wahlberg, Sebastian Sulku)
3 - 1 17:04 Vesa Viitakoski (Tommi Miettinen, Sebastian Sulku)
Skott: 9-8

Period 3 (0-1)
3 - 2 19:23 Dan Boyle (Nils Ekman, Mariusz Czerkawski), spel sex mot fyra (utan målvakt)
Skott: 6-9

Skott, totalt: 23-27

Domare: Robert Lahti.
Publik: 6147.
Utvisningar, Brynäs IF: 4x2.
Utvisningar, Djurgårdens IF: 4x2.

Brynäs IFMAPU Djurgårdens IFMAPU
D Casselståhl0002
A Dackell0112
D Glimmenvall0000
J Johansson0000
M Kuparinen0004
M Lind0000
H Malmström0000
T Miettinen0110
O Molin1120
C Phillips0000
T Sjödin0000
C Sjögren0000
J Soling0000
S Sulku0220
K Timonen0000
V Viitakoski1010
M Wahlberg1120
 
D Boyle1010
F Bremberg1010
M Czerkawski0112
C Eklund0000
N Ekman0110
N Falk0110
R Franzén0000
T Kollar0002
M Kristoffersson0000
S Kronwall0000
M Nilson0004
J Oduya0000
R Pettersson0000
D Rudslätt0000
M Strömberg0110
P Thoresen0000
D Tjärnqvist0000
J Ölvestad0000

Tränare Tränare
Roger Kyrö
Anders Bäckström
 
Niklas Wikegård
Johan Garpenlöv