Re: What's on yer barbie?! (Vad har DU på grillen?)
Postat: 2016-07-08 03:34:28
Har läst allt i detalj nu, kungligt inlägg och är riktigt tacksam!
Djurgården Hockeys officiella forum
http://www2.difhockey.se/forum/
Kul!sensei skrev:Har läst allt i detalj nu, kungligt inlägg och är riktigt tacksam!
Jajjemän.sPTNC skrev:Kul!sensei skrev:Har läst allt i detalj nu, kungligt inlägg och är riktigt tacksam!
Lycka till med ribsen! Och återkom gärna med resultat!
Adams Rib Rub är riktigt fin som rub till ribs. Tror jag glömde skriva det!
Kör hårt!
Snyggt. Men är det kamben?sensei skrev:Jajjemän.sPTNC skrev:Kul!sensei skrev:Har läst allt i detalj nu, kungligt inlägg och är riktigt tacksam!
Lycka till med ribsen! Och återkom gärna med resultat!
Adams Rib Rub är riktigt fin som rub till ribs. Tror jag glömde skriva det!
Kör hårt!
Nu har jag spenderat hela söndagen till ditt recept tillsammans med många drinkar och ett ytterligare sällskap från Sverige. Slow cooking har den självklara fördelen att man får i sig härligt med refreshments under 6 timmars grillnings-event. Nåväl, jäklar vad man lär sig på resans gång. Jag har en Weber performer, så jag körde snake-metoden;
Steg 1:
Körde 3h först och hade benkoll på tempen. Bra så långt, inga konstigheter. Massor med apple chunks.
Steg 2:
Här började jag bli osäker; skulle jag köra vidare med den relatitvt låga tempen eller vad? Jag körde vidare på ca. 120 celcius med foliepaket och äppelcider.
Steg 3:
Nu började jag uppleva problem; 3 av 4 racks hade dragit sig tillbaka optimalt som de skall när de började bli klara. Men det 4:e vägrade. Oj, hur gör jag nu? Jaja, jag körde vidare på något högre temp (med alko bras-tändare) och snittade kring 130 celcius.
Jag höll mig till receptet med 6h av indirekt grillning.. och resultatet då?
KLOCKRENT!!!!! Här har precis prickat 6h och håller härligheten en ena handen och en paraplydrink i andra:
https://dl.dropboxusercontent.com/u/765 ... G_2853.JPG
Tusen tack sPTNC!
Hälsningar från ett stekhett philly
Ser ut som spare ribs, också fina men baby backsen (kamben) blir snäppet bättre.sensei skrev:Oklart.. fick två racks i paketet och det ena var bredade än det andra. Kanske skall leta fram lite tunnare/smalare ribs nästa gång.
Tack för tipset med tempen. Körde också flis i hela 6h och det var nog ganska onödigt, de första 3h räcker nog bra.
Thanks buddy, provar det nästa gångDRC skrev:Ser ut som spare ribs, också fina men baby backsen (kamben) blir snäppet bättre.sensei skrev:Oklart.. fick två racks i paketet och det ena var bredade än det andra. Kanske skall leta fram lite tunnare/smalare ribs nästa gång.
Tack för tipset med tempen. Körde också flis i hela 6h och det var nog ganska onödigt, de första 3h räcker nog bra.
Härligt sensei!sensei skrev:Jajjemän.sPTNC skrev:Kul!sensei skrev:Har läst allt i detalj nu, kungligt inlägg och är riktigt tacksam!
Lycka till med ribsen! Och återkom gärna med resultat!
Adams Rib Rub är riktigt fin som rub till ribs. Tror jag glömde skriva det!
Kör hårt!
Nu har jag spenderat hela söndagen till ditt recept tillsammans med många drinkar och ett ytterligare sällskap från Sverige. Slow cooking har den självklara fördelen att man får i sig härligt med refreshments under 6 timmars grillnings-event. Nåväl, jäklar vad man lär sig på resans gång. Jag har en Weber performer, så jag körde snake-metoden;
Steg 1:
Körde 3h först och hade benkoll på tempen. Bra så långt, inga konstigheter. Massor med apple chunks.
Steg 2:
Här började jag bli osäker; skulle jag köra vidare med den relatitvt låga tempen eller vad? Jag körde vidare på ca. 120 celcius med foliepaket och äppelcider.
Steg 3:
Nu började jag uppleva problem; 3 av 4 racks hade dragit sig tillbaka optimalt som de skall när de började bli klara. Men det 4:e vägrade. Oj, hur gör jag nu? Jaja, jag körde vidare på något högre temp (med alko bras-tändare) och snittade kring 130 celcius.
Jag höll mig till receptet med 6h av indirekt grillning.. och resultatet då?
KLOCKRENT!!!!! Här har precis prickat 6h och håller härligheten en ena handen och en paraplydrink i andra:
https://dl.dropboxusercontent.com/u/765 ... G_2853.JPG
Tusen tack sPTNC!
Hälsningar från ett stekhett philly
Glöm inte Bea. Sedan är det så bra det kan bli!BOMBOM BOUCHARD skrev:Grillar oxfilé. Rundsteker den först inne på spisen.
Svag värme, saftig ,medium, god.
Öl till. Kanske lite klyftpotatis också.
Sant.minalman skrev:Glöm inte Bea. Sedan är det så bra det kan bli!BOMBOM BOUCHARD skrev:Grillar oxfilé. Rundsteker den först inne på spisen.
Svag värme, saftig ,medium, god.
Öl till. Kanske lite klyftpotatis också.
Den blir saftig, god och drygsensei skrev:Nyfiken, varför rundsteka på spisen innan grill?
Klassiskt, Roland Järverup lagar flamberad fläskfile med ananas efter felix receptbox. Ser riktigt gott ut!Stulle skrev:Den blir saftig, god och drygsensei skrev:Nyfiken, varför rundsteka på spisen innan grill?
Du stänger porerna = håller kvar köttsaft. Klassiskt knep vid ugnsstekning då du får stekyta också, har aldrig sett det vid grillning dock.sensei skrev:Nyfiken, varför rundsteka på spisen innan grill?