JohanPez skrev:Jag brukar göra egna shish kebabspett av köttfärs som marineras med farsans gamla recept eller folieknyten med lax eller kött och blandade grönsaker
I övrigt är baconlindade champinjoner och cocktailtomater en personlig favorit (även dessa marinerade)
Kebabspett är grymt trevligt. Med nån pseudo-tzatziki med rädisor ist för gürka.
Fint väder idag. Lär bli grillat i kväll. Får skramla iväg till Systembolaget och köpa ett par Coronas...
Mozarellastoppad kycklingfilé med... något mer.. fan va gott!
Idag på Webern: Innerlårfilé som legat till sig i hemgjord marinad och lite Rösti (potatisgrunka)
Recept på Marinad de Magnutz:
1 bunke som rymmer det du ska marinera
Olivolja - en skvätt*
Vitvinsvinäger - en skvätt*
Soja (Vanlig kinesisk) - en skvätt*
Spiskummin - en nypa*
Parikapulver - en nypa*
(Vitlök, färsk) - så mycket du vill
Vitpeppar - en nypa*
Cayennepeppar - en nypa*
Magnutz skrev:Idag på Webern: Innerlårfilé som legat till sig i hemgjord marinad och lite Rösti (potatisgrunka)
Recept på Marinad de Magnutz:
1 bunke som rymmer det du ska marinera
Olivolja - en skvätt*
Vitvinsvinäger - en skvätt*
Soja (Vanlig kinesisk) - en skvätt*
Spiskummin - en nypa*
Parikapulver - en nypa*
(Vitlök, färsk) - så mycket du vill
Vitpeppar - en nypa*
Cayennepeppar - en nypa*
*beror på hur mycket du ska marinera
Voila!
PS. Har Corona i handen... DS.
Sambal oelek i marinaden ger lite extra sting, annars är jag jävligt avis på ditt krubb.
Magnutz skrev:Idag på Webern: Innerlårfilé som legat till sig i hemgjord marinad och lite Rösti (potatisgrunka)
Recept på Marinad de Magnutz:
1 bunke som rymmer det du ska marinera
Olivolja - en skvätt*
Vitvinsvinäger - en skvätt*
Soja (Vanlig kinesisk) - en skvätt*
Spiskummin - en nypa*
Parikapulver - en nypa*
(Vitlök, färsk) - så mycket du vill
Vitpeppar - en nypa*
Cayennepeppar - en nypa*
*beror på hur mycket du ska marinera
Voila!
PS. Har Corona i handen... DS.
Sambal oelek i marinaden ger lite extra sting, annars är jag jävligt avis på ditt krubb.
Sambal är trevligt. Hade ingen hemma, men ska rätta till det lilla bekymret ASAP.
Magnutz skrev:Idag på Webern: Innerlårfilé som legat till sig i hemgjord marinad och lite Rösti (potatisgrunka)
Recept på Marinad de Magnutz:
1 bunke som rymmer det du ska marinera
Olivolja - en skvätt*
Vitvinsvinäger - en skvätt*
Soja (Vanlig kinesisk) - en skvätt*
Spiskummin - en nypa*
Parikapulver - en nypa*
(Vitlök, färsk) - så mycket du vill
Vitpeppar - en nypa*
Cayennepeppar - en nypa*
*beror på hur mycket du ska marinera
Voila!
PS. Har Corona i handen... DS.
Sambal oelek i marinaden ger lite extra sting, annars är jag jävligt avis på ditt krubb.
Sambal är trevligt. Hade ingen hemma, men ska rätta till det lilla bekymret ASAP.
reservjesus skrev:Det är jävligt gott! En annan grej är att ha i honung, då får man lite glaze stuk.
Jo, ha lite att pensla på med en minut innan köttet lyfts från gallret. *drool* Nu blev jag hungrig fast att jag är proppmätt!
Haha du är inte ensam, värsta som finns är att snacka käk sent på kvällen, spec när man druckit ett par bärs.
Hehe
Måste fundera ut något nytt att grilla. Förra säsongen blev det mycket hel fläskfilé och mycket hamburgers.. hmmm *Luke, Google IS your new master. You must learn to master the Force...* Lär googla lite justa recept nu!
Något som är gott på grillen är färsk tonfisk, har recept på en skön fruktsallad med lök i som passar sjukt bra till. Låter lite udda men fan va nice d är.
stolpskott skrev:Vilken livsnjutare den där Magnutz.
Hamburgaren låg på grillen igår, men fann mig själv hemma på soffan innan jag hann äta den. Utan någon som helst vetskap om det.
Den där satans Minttun gjorde sitt jobb...
Hehe, minttu är farligt?!
Vädret ser bra ut inför helgen, vilket är jäkligt trevligt! Jag tror att jag ger Webern en rekond, putsar den lite!
Undrar vad som kan hamna på gallret.. Kyckling ? tonfisk? kebabspett?!
PS. har du en Weber men vägrar lägga på locket vid användning? byt till en landmann.. Sjukt roligt att se folk stå över en glödhet Weber och vända karréskivor var 5 sekund bara för att de inte fattat grillens huvudfunktion: Kontrollera värmen med spjällen - I klot-delen samt i locket. Med locket PÅ! hahaha DS.
stolpskott skrev:Vilken livsnjutare den där Magnutz.
Hamburgaren låg på grillen igår, men fann mig själv hemma på soffan innan jag hann äta den. Utan någon som helst vetskap om det.
Den där satans Minttun gjorde sitt jobb...
Hehe, minttu är farligt?!
Vädret ser bra ut inför helgen, vilket är jäkligt trevligt! Jag tror att jag ger Webern en rekond, putsar den lite!
Undrar vad som kan hamna på gallret.. Kyckling ? tonfisk? kebabspett?!
PS. har du en Weber men vägrar lägga på locket vid användning? byt till en landmann.. Sjukt roligt att se folk stå över en glödhet Weber och vända karréskivor var 5 sekund bara för att de inte fattat grillens huvudfunktion: Kontrollera värmen med spjällen - I klot-delen samt i locket. Med locket PÅ! hahaha DS.
Hahaha! Vet, går alltid skepp rätt någonstans när man tar sig an den. Men självklart ska man göra det...
Imorgon blir det en fin öl kväll med laget, tänkte ta en klassisk svettig kottlett med potatissallad och annat tilltugg!
Hahaha, humor. Syftade mer på att jag total slocknade(senaste jag minns är att jag snubblade på en sko i hallen och ramlade) när hamburgaren låg på värmen och bara väntade på att bli klar.
Konjaksflamberad oxfilé med klassisk rotfruktsgratäng och ceasarsallad står på kvällens meny. Svärmor och svärfar kommer på besök, så nu skall här briljeras. Grillen får dock stå dammig ikväll då en ny spis skall invigas.
Nu tar vi en Laphroaig och njuter av det vackra vädret i vår huvudstad.