Självklart Sensei!
Ska försöka förklara på ett bra sätt. Annars får du googla dig fram till resten.
Jag brukar köra med kamben då de är lite tjockare än de vanliga svenska "tunna revben/spare ribs".
Dagen innan tar jag bort hinnan och gnider in dem med lite senap, Johnnys Mango & Habanero är grym.
Efter senapen tar jag en rub som jag också gnider in dem rikligt i. Sedan virar jag in dem i plastfolie och in i kylen över natten.
När det kommer till grillningen av dessa godingar så funkar det bra på en vanlig klotgrill om man inte har tillgång till en rök.
För en vanlig klotgrill brukar jag köra "snakemetoden / snakemethod". Den får du nästan googla dig till för den är lite komplicerad att förklara men det går ut på att du lägger 2+2 briketter längs med ena sidan av grillen med rökspån/chunks ovanpå. Sedan tänder du bara ena sidan av ormen så den brinner långsamt och sakta.
Har du en rök av typ Weber Smokey Mountain så kör jag "Minionmetoden" vilket ger en grymt stabil temperatur.
Jag brukar köra en blandning av hickory och äpple rök till mina ribs.
Nackdelen med vanlig kolgrill är att man får passa upp lite med temperaturen som ska ligga mellan 110-125 grader. Det är jätte viktigt så det varken blir för varmt eller för kallt. I en rök brukar detta inte vara några problem då de är tillverkade för "low and slow".
När du tänt din orm/grill/rök och tempen stigit upp till bra temperaturer slänger du på köttet med "köttsidan" uppåt, eller så långt från värmekällan som möjligt och på med locket så klart. Helst ska du heller inte tjuvkika under dessa timmarna, dvs, "Lagt lock ligger".

Man kan spruta köttet med äppeljuice eller liknande med hjälp av en blomspruta om man känner för det. Jag brukar inte göra det.
Avtar röken så är det bara att slänga i mer rökflis/chunks.
Efter 3 timmar tar du av ribsen och lägger de i aluminium tillsammans med lite koncentrerad äpplejuice, farinsocker, smör och honung. Äppeljuice räcker gott och väl men det är var jag brukar göra. Vira aluminiumfolien runt köttet och slut tätt.
Sedan slänger du på ribsen i ytterligare 2 timmar.
Under dessa två timmarna brukar jag styra upp en BBQ sås. Enkelt är att köpa en Sweet Baby Ray´s Barbecue Sauce som finns i massa fina smaker.
Jag brukar blanda i lite thai sweet chili, ytterligare lite farinsocker och en hel del hetta samt en liten del av ruben. Man får pröva sig fram lite.
Efter 2 timmar tar jag ur köttet och penslar/glazear dem rikligt med BBQ såsen och slänger på dem en sista timme på grillen. Även här brukar jag köra med en avslutande rökning så röken sätter sig i glazen fint också. Man kan glazea dem ytterligare under denna timmen om man känner att det behövs.
När de gått 1 timme tar du av dem, låter dem villa lite och sedan är det bara att börja njuta.
Av de som smakat på mina ribs så har de flesta tyckt att det är de godaste ribsen de har ätit.
Det mesta finns som sagt på nätet och Youtube har många bra filmer som illustrerar hur man ska göra på ett bra sätt!
Bon apetit!