Djurgårdens IF - Luleå HF, 16/9 2005

Här diskuterar vi Djurgården Hockeys matcher.
Användarvisningsbild
grandstoff
Inlägg: 227
Blev medlem: 2005-06-09
Ort: Örebro

Inlägg av grandstoff »

Slut.
3-4
hsv
Inlägg: 34
Blev medlem: 2005-06-09

Inlägg av hsv »

En väldigt ojämn insats av DIF.
Första perioden började piggt och bra, även om ineffektiviteten och förmågan att komma till farliga avslut saknades.
Andra perioden var katastrofal. Det började med numerärt underläge första minuterna och efter det kom spelet aldrig igång.
Tredje perioden hade sina ljuspunkter men överlag var Luleå det bättre laget. Skillnaden var att Luleå kom till enkla, snabba avslut. Svårt att säga om forwards i Luleå var ovanligt pigga eller om försvaret i DIF var lite för tunnt, skulle dock tippa på det senare, även om Mikael Renberg periodvis höll väldigt hög klass.

Det fanns en hel del positivt att ta med sig. Ottossons självförtroende lyser igenom, han är fantastisk på att hålla puck och skapa anfall. Thoresen är väldigt kreativ och låg faktiskt bakom det mesta som blev riktigt farligt, och fick även med sig många utvisningar. Ölvestad och Bremberg höll också god klass medan Falk kändes anonym.
Per Eklunds rutin märks, och han vågar hålla puck till skillnad från flera av de nya, som gärna letar snabba passningsvägar istället. Dock kom han inte riktigt till i anfallszon.

Backsidan var inte särskilt imponerande.. Dock var ingen rädd för att smälla på i man-man situationerna, och stod upp så gott de kunde, vilket var väldigt positivt, spelkänslan behöver dock bli bättre.. Ingen kom upp till nån märkbart hög standard, MEN det var VÄLDIGT trevligt att se Adam Anderssons skott. Han var den enda som vågade skjuta så fort han fick läge, och han sköt mycket bra, träffade mål i princip varje gång, varav en gång ledde till mål av Ottosson. De andra verkade inte det minsta sugna på att ens försöka skjuta.

En sista positiv sak var Petters målvaktsspel, han började lite skakigt men spelade upp sig rejält och såg väldigt sugen ut på att vara förstamålvakt i år.

Kan de nya spelarna bara få lite mer självförtroende och känna att dom vågar göra saker, så kan det bli en riktigt trevlig säsong. Våra höjdare från förra året är minst lika bra i år, så allt som saknas är någon back eller två, samt en tredjekedja med självförtroende
MonK
Inlägg: 39
Blev medlem: 2005-09-04

Inlägg av MonK »

Skönnt att vi i varje fall resultat mässigt var jämmna med en elitserie konkurent.
Kommer bli intressant att se hur det går i matchen mot Linköping.
Skriv svar