Böterna i Linköping en skam

Här diskuteras allt om Djurgården Hockey.
Användarvisningsbild
Don_T
Inlägg: 809
Blev medlem: 2005-07-01
Medlem: Ja, vanlig medlem
Säsongskort: Ja
Ort: Vasastan

Böterna i Linköping en skam

Inlägg av Don_T »

Hur kan arrangerande förening få mindre i böter än besökande?

Är det inte arrangerande förening som ska se till att säkerheten främjas?

Att sätta en familjeläktare mellan två fraktioner som söker upp varandra överallt är pinsamt av Linköping! Bötesbeloppet bore vändas!
DIF! ALLTID - OAVSETT!
Kall-El
Inlägg: 5195
Blev medlem: 2005-10-15

Inlägg av Kall-El »

Undantaget gäller oss. Vi får alltid böter oavsett vilket.

Helt ärligt LHC bär ansvaret och placerar två klackar nära varanda och dessutom familjeläktare emellan. självklart skall inte en familjeläktare vara placerad där och självklart skall klackarna stå på varsin kortsida. Uppfyller man inte dessa krav måste man som arrangör stå ansvarig. i STHLM hade inte polisen tillåtet det upplägget alls.

Men som alltid så skall vi straffas istället för de skyldiga vilket i detta fall klockrent är LHC. Hade de skött sina skyldigheter riktgit hade detta aldrig inträffat.

Undrar om det finns minsta möjlighet att en privatperson kan anmäla LHC för brister i arrangemanget?
Bobson
Inlägg: 79
Blev medlem: 2006-12-07
Ort: Stockholm

Inlägg av Bobson »

Kall-El skrev:Undrar om det finns minsta möjlighet att en privatperson kan anmäla LHC för brister i arrangemanget?
Kanske skulle anmäla disciplin nämnden för bristande kompetens :? Tycker att det är patetiskt det som hänt. Men man måste också inse att det var våra supportrar som hoppade över så givetvis ska vi också ha en del av noten, men en 50/50 hade varit mer överseende.
Bigge
Inlägg: 1086
Blev medlem: 2005-06-12
Medlem: Ja, vanlig medlem

Inlägg av Bigge »

”Disciplinnämnden konstaterar att eftersom det var ett 30-40-tal Djurgårdssupportrar som låg bakom oroligheterna, som forcerade in i den neutrala zonen och som skapade problem för annan publik samt för ordningspersonal"
Huliganerna fortsatte att skämma ut sig även efter matchen.
Runt 200 supportrar slog sönder ett resecentrum vid tågstationen. När polisen kom till platsen möttes de av stenkastande djurgårdare
Varför skulle det inte va DIF`s fel??

Däremot va det idiotiskt att placera så stor klackar bredvid varandra men det betyder ju inte ett det skulle vara en ursäkt att bråka..
finns fler arenor som har detta
Bara att erkänna att det finns idioter även inom denna förening...
There is no I in TEAM!!!!
Gäst

Inlägg av Gäst »

Är väl som vanligt va..Stockholms klubbar får alltid mest i böter oavsett om det är deras fel eller inte.Och det suger fett det

Det är arrangören som har ansvaret för säkerheten och borde därmed straffas hårdare.

Disciplin nämnden borde avsättas
Användarvisningsbild
Remy Lebeau
Inlägg: 1511
Blev medlem: 2006-04-09
Ort: Tokyo, Japan.

Inlägg av Remy Lebeau »

Det komiska är ju att matchen var klassad som en högrisk match innan. Ändå så placerar de klackarna så pass nära varandra. De borde ha gjort ett undantag för allas säkerhet och placerat den längre bort, just för att undvika bråk.

Att de sedan har en urusel arena gör inte saken bättre..
Tragiska Linköping.
Gäst

Inlägg av Gäst »

Här är dom intelligenta medlemmarna i disciplin nämnden

http://www.swehockey.se/t6.asp?depid=1521
stolpskott
Inlägg: 1140
Blev medlem: 2007-03-18

Inlägg av stolpskott »

Var det någon av er som var där?

Det är inte bara LHC vi ska skylla på, dom idiotiska "supportrarna" också.
Kall-El
Inlägg: 5195
Blev medlem: 2005-10-15

Inlägg av Kall-El »

AIK undslapp ju helt straff efter vad de gjorde nere i göteborg i en match mot GAIS. Här snackar vi dessutom om kastning av betydligt större saker än mynt.

Orsaken till varför AIK slapp straff hade att göra med missar från arrangörens sida. Tycker man kan dra ganska tydliga likhetstecken mellan det som hände i Göteborg och det som hände i Linköping. LHCs misstag tycker nog dessutom jag var betydligt grovre än GAIS nere i Göteborg.
Sjöberg
Inlägg: 33
Blev medlem: 2007-05-17
Ort: Upplands väsby

Inlägg av Sjöberg »

riktigt klanting av arrangörerna att sätta klackarna bredvid varann!! :roll:
Användarvisningsbild
Rocker
Inlägg: 938
Blev medlem: 2006-06-28
Ort: Stockholm

Inlägg av Rocker »

Det mest idiotiska är de så kallade supportrarna som ställer till det för sina respektive klubbar. Visst, grymt osmidigt att ställa klackarna bredvid varandra med så djävulskt klantigt att gå in för att slåss som "supporter"!
Sjöberg
Inlägg: 33
Blev medlem: 2007-05-17
Ort: Upplands väsby

Inlägg av Sjöberg »

håller med, varför resa 30 mil för att slåss. heja på istället, det här var faktiskt en jätteviktig match som vi gick miste om men så klantigt att slåss
Kylskåp
Inlägg: 156
Blev medlem: 2006-11-18
Ort: Nacka

Inlägg av Kylskåp »

Rocker skrev:Det mest idiotiska är de så kallade supportrarna som ställer till det för sina respektive klubbar. Visst, grymt osmidigt att ställa klackarna bredvid varandra med så djävulskt klantigt att gå in för att slåss som "supporter"!
Lämna moralsnacket utanför, snälla.

Helt jävla sinnessjukt att vi böteläggs med en såpass mycket större summa än LHC. Var själv inte där men har hört att det var definitionen av ett bristande arrangemang.

Det gick ju tydligen och få in vem som helst, oavsett om personen i fråga hade biljett eller inte.
Placeringen var ju åt helvete. Fullständigt åt helvete. Ganska skön för oss som supportrar men ur ett säkerhetsperspektiv helt inkompetent lagd. Framför allt när LHCs supportrar var oerhört provokativa och hetsande. Hur tänkte dom egentligen?

Sedan - kom någon till skada? Vad var brottet från DIF? Folk bytte sektion och hetsade? Vad jag förstått blev det aldrig något box mellan supportrarna.

Överklaga, DIF!
Sjöberg
Inlägg: 33
Blev medlem: 2007-05-17
Ort: Upplands väsby

Inlägg av Sjöberg »

överklaga, DIF![/quote]


japp håller verkligen med dig, överklaga, om nån ska böta så är det arrangörerna, det skulle inte bli så här om klackerna stod på olika sidor
Kojak
Inlägg: 484
Blev medlem: 2005-09-11

Inlägg av Kojak »

Jag håller med, skippa moralsnacket!

Jag förstår inte heller varför det ska slåss och förstöras på en läktare. Vissa saker, så som hånande och hetsande i form av ramsor och andra uttryck, är helt OK men inte att slåss eller förstöra.

Dock så finns dessa personer som gillar det här som de flesta tar avstånd ifrån. De garvar bara om vi försöker komma med allt jäkla "moraltänk" som vi har! Dessa personer finns men att som Linköpings säkerhetschef säga att "dessa personer kommer vara som lamm på läktaren och inte ställa till några problem" är skandal!

Det vore samma sak om våran regering nekade till användandet av droger i vårat land. "Det finns ingen som använder droger så vi lägger inte kraft och resurser på drogmissbruk"...

Skandalen ligger hos disciplinnämnden och Linköpings säkerhet!

Och snälla, den som kommer och säger likt vilken bonde som helst att "man bara ska stå på läktaren och heja på sitt lag och inte hata", behåll det för er själva!!
Skriv svar