Silly-season 2018-19 ständigt uppdaterat i första inlägg

Här diskuteras allt om Djurgården Hockey.
Låst
förevigtdjurgården
Inlägg: 4346
Blev medlem: 2012-04-01
Medlem: Ja, vanlig medlem
Säsongskort: Ja

Re: Silly-season 2018-19 ständigt uppdaterat i första inlägg

Inlägg av förevigtdjurgården »

Det känns i större mån som att Djurgården numera ska gå i ekonomisk vinning i alla möjliga grenar, till priset av att vi ska vara något mittengäng som kanske sticker upp här och var. Läs: Bosse, läs: Jocke.

Vad ska vi med den ekonomiska vinsten till? Främst om vi inte återinvesterar den rakt in i ny spelarbudget, förlänger med spelare som är fullt lämpade att spela det spel vi vill spela och vidare kunna utveckla detsamma?

Att Ahlén lämnar var fan ett riktigt slag under mitt bälte. Personligen den första spelaren jag tackade på isen den 7/4 2014 när vi var klara för SHL. En trotjänare, en slitvarg, en kille som alla gäng behöver. Han smäller på, han åker så gott han kan och han står upp för sitt lag. Vem ska göra det nästa år? Hank? Han har blivit mjuk på gamla dar.

Jag säger det igen, det ska till minst fyra tunga värvningar för att den här sillyn ska kunna ses som ens i närheten av godkänd/bra/okej. Allt annat är en riktig jävla missräkning, främst när vi släpper trotjänare.
Vila i Frid, DIF Hockey.
Användarvisningsbild
sauron
Inlägg: 4388
Blev medlem: 2008-11-18
Medlem: Ja, vanlig medlem
Säsongskort: Ja
Ort: STHLM

Re: Silly-season 2018-19 ständigt uppdaterat i första inlägg

Inlägg av sauron »

Praetori skrev:...

För övrigt skulle det i min mening vara lämpligt med en fet 52a på klacken på första matchen om Ahlén väljer att lägga av istället för att gå någon annanstans (och nån snoris inte tar hans nummer).
Det vore väl onekligen väldigt lämpligt.

Skickat från min G8141 via Tapatalk
It's the hope that kills you.
Kolan
Inlägg: 3
Blev medlem: 2018-04-18
Medlem: Ja, vanlig medlem
Säsongskort: Ja

Re: Silly-season 2018-19 ständigt uppdaterat i första inlägg

Inlägg av Kolan »

Om man leker lite med rykten på forwardsidan:
Palushaj ersätter Borken
Josefson ersätter Ljungh
Lilja ersätter Peppe
Ågren ersätter Ahlén

Frågan är vem som ersätter Linus?
Bemström lär komma in, ersätter han nån av de som eventuellt flyttar över pölen?
Lang har det väl snackats om också.

Blir ett intressant pussel jag hoppas Jocke går mer på spelare med potential som passar in i vårt sett att spela hockey än att värva spelare som bara har ett känt namn på tröjan.
Puckey
Inlägg: 1756
Blev medlem: 2014-09-17

Re: Silly-season 2018-19 ständigt uppdaterat i första inlägg

Inlägg av Puckey »

Den här dagen har onekligen varit ren hjärtesorg, men efter ett par timmars fosterställning tänker jag försöka se på det hela med viss optimism.

Jag kan bara inte tro att vår avsikt är att Lang, Ågren, Bemström och Strandberg ska ta fyra ordinarie platser. Vi är som bekant i en knepig sits där det kan dröja tills marknaden är tömd på allt annat än legoknektar innan vi vet om Davidssons, Fjällby och Vejdemo blir kvar, eller om Ante är fit for fight till premiären. Bättre i så fall med hungriga kids som följer spelmodellen nitiskt för att förtjäna sin plats om vi behöver en nödlösning, än finnar/transatlanter som vill plocka poäng för att öka marknadsvärdet.

Förmodligen är förhoppningen att några av Fjällby/Davidssons/Vejdemo stannar och att de allsvenska värvningarna slåss om 1-2 platser om vi inte drabbas av ett väldigt manfall. Medan dessa är på NHL camper under försäsongen hinner vi testa de nya ynglingarna och se vilka som ska gå på lån och vilka som ska stanna.

Jag räknar med en riktigt tung centervärvning, annars hade vi hostat upp för Linus (eller åtminstone tagit in Rensfeldt). JJ känns förstås närmast till hands, även om det uppenbarligen inte är klart eftersom ingenting presenterats. Här är min gissning:

Aaron Palushaj/Mario Kempe - Andreas Engqvist - Daniel Brodin, en välbalanserad lina med alla förutsättningar att höra till de bättre i ligan. Det kanske blir någon helt annan än Palushaj/Kempe, men jag tror att vi går in hårt för att få en riktigt vass forward. Det är på tiden att någon i Djurgården tar sig över 50p och tillsammans med Ante får det att osa mål på samma sätt som det gjorde när Sörensen/Thoresen hade sina bästa matcher ihop.

Jakob Lilja - Jacob Josefson - Niclas Bergfors, om Bergfors träffar formen skulle det här kunnat vara en förstalina i ett mittenlag.

Jonathan Davidsson - Marcus Davidsson - Lukas Vejdemo, Fjällby känns närmast till hands att försvinna till NHL redan i höst. Jonathan Davidsson har i mina ögon varit snäppet bättre, men är inte lika tydligt nischad som AJF och lär därmed få stå på tillväxt ett år till innan det blir NHL. Vejdemo skulle kunna bli en spännande tredje länk, men även Possler skulle kunna vara ett alternativ om vi får indikationer på att Vejdemo vill testa AHL. Med tanke på Antes osäkra status vore det skönt med en extra center som inte skulle göra bort sig i topp 6.

Henrik Eriksson - Bemström/Sandberg - Oskar Lang/Manuel Ågren, en allt annat än sexig fjärdelina som inte lär logga mer än 9-10 minuters istid per match. Jag tippar att Bemström går till Almtuna som namngiven junior. Även om han är ett betydligt större framtidsnamn än Strandberg så tror jag att han behöver ett år till på sig innan han är redo att vara ordinarie.

Marcus Högström - Jesper Pettersson, ett av ligans bästa backpar.
Linus Hultström - Alexander Urbom, räknar med en förlängning på Urbom för att behålla lite stygghet nu när Ahlén och Linus Johansson försvinner. Hultström med en riktig försäsong i sig kommer återigen ligga bland den absoluta toppen i backarnas poängliga.
David Bernhardt - Tom Nilsson, en revanschsugen tilltänkt toppback och en talang nära sitt genombrott.
Olle Alsing/Simon Johansson, jag tycker egentligen att Simon känns betydligt mer spännande än Alsing. Med tanke på hur väl han tog för sig när han fick chansen tycker jag det är synd att vi verkar ta in en halvtalang utifrån.

Får vi ett lag av den här kalibern borde vi ligga bra till för att hamna topp 6. Att vi skrällde oss till en andraplats i grundserien innebär inte att vi plötsligt har råd att ha ett av ligans två namnkunnigaste lag. Sticker båda Davidssons & Fjällby lär vi plocka in någon forward när rätt namn dyker upp under hösten - det är inte som att vi plötsligt blivit utfattiga och planerar för en trupp i paritet med Rögle.

Hoppet är det sista som överger en.
Praetori
Inlägg: 13764
Blev medlem: 2010-03-22
Medlem: Ja, vanlig medlem
Ort: Stockholm

Re: Silly-season 2018-19 ständigt uppdaterat i första inlägg

Inlägg av Praetori »

förevigtdjurgården skrev:Det känns i större mån som att Djurgården numera ska gå i ekonomisk vinning i alla möjliga grenar, till priset av att vi ska vara något mittengäng som kanske sticker upp här och var. Läs: Bosse, läs: Jocke.

Vad ska vi med den ekonomiska vinsten till? Främst om vi inte återinvesterar den rakt in i ny spelarbudget, förlänger med spelare som är fullt lämpade att spela det spel vi vill spela och vidare kunna utveckla detsamma?
Långsiktighet? Skall vi hamna där föreningen vill på sikt, dvs ett topplag år efter år, så måste återväxten och allting runtomkring vara bra.

Frågan varför spelare X väljer att gå till Frölunda eller Kaffe dyker upp lite till och från här och hemligheten stavas professionalism och moderna organisationer. Vi levde länge på gamla meriter och Allsvenskan var ett stålbad så man skall inte tro att vi är världens mest attraktiva förening när det gäller runtomkring-organisationen. Det är hårt slit från eldsjälar och uppoffringar med hög belastning på ett fåtal personer som burit det utanför det sportliga, tex Jocke som själv åker hem till nytillkomna för att hjälpa till med problem osv. Eller rättare sagt, så har det varit.

Nedslagenheten för fördröjningarna kring arenafrågan var tydlig hos ledningen överlag. Hovet är grymt rent stämningsmässigt men tittar du på allting runtomkring så är det en dinosaurie och dessutom en riktigt sliten sådan. Man gör underverk med möjligheter till träning osv men det krävs andra lösningar för att få det att funka på elitnivå idag och förseningen gör att andra åtgärder måste lösas NU, och i Stockholm är ingenting gratis tyvärr.


Lag som Leksand mfl har testat att kasta pengar på spelartruppen och INTE fått utdelning mer än tillfälligt, där får vi inte hamna så jag är glad att man väljer att vara försiktig och bygger från grunden.
- This is not a penalty this is a thing of beauty. If you don't like it change the channel.
Frankie
Inlägg: 895
Blev medlem: 2018-02-16

Re: Silly-season 2018-19 ständigt uppdaterat i första inlägg

Inlägg av Frankie »

kaminor skrev:Fuck. Känns riktigt tungt med Ljungh nu när det är officiellt. Intervjun på webbplatsen understryker ju vilken bra kille och vilket kaptensämne han är.

Kommer sakna Ahlén också. Börjar nästan grina av intervjun. Nog har han gjort sig förtjänt av ett nytt kontrakt, i synnerhet efter sina starka insatser i slutspelet. Han skulle inte kosta mycket. Jag kan tänka mig att han hamnar i Timrå, om han fortsätter lira.

Tråkigt med Lundhs out också så klart, men vad ska man göra. :(
Ja tråkig läsning. Men Ahlén borde väl kunna landa ett kontrakt i Tyskland/Schweiz om han vill fortsätta och testa lira utomlands.
Användarvisningsbild
Lewyn
Inlägg: 44
Blev medlem: 2016-04-07
Ort: Uppsala

Re: Silly-season 2018-19 ständigt uppdaterat i första inlägg

Inlägg av Lewyn »

Lite skärpning på några här inne nu tycker jag!

För det första så har det endast gått två arbetsdagar sedan vi blev utslagna ur semifinal, så ni kan ju ha lite mer is i magen innan ni börjar klaga på att vi bara värvat från HA. Vi har väl inte presentera ett enda nyförvärv ännu? Förutom Strandberg då.
För det andra så värvar/presenterar vi dem i den ordning de blir klara och inte helt otroligt så blir spetsspelarna klara sist pga. att de bättre ligorna spelar längre och har ganska lång tid på sig att säga sitt för spelare som sitter och hoppas på bud från NHL/KHL.

Så ni kan ju förvänta er att spelarna som är aktuella från HA kommer presenteras ganska snart. (OBS! Dessa är utfyllnadsspelare i de allra flesta fall, ibland är det spelare man hoppas att de ska blomma ut, typ LJ)
Och spetsspelarna presenteras lite senare.
Jag har inte kollat upp vilka datum vi brukar ha det klart med spetsspelare, men det brukar inte vara såhär tidigt på silly season i alla fall.

Jag minns att jag kände mig tvungen att skriva något liknande förra året när folk på forumet grinade ihjäl sig att vi skulle bli slagpåse för vi inte hade någon spets. Vips, några veckor senare presenterade vi Engqvist.

Chilla.

Slutnot: Angående Ahlén så var alla* rörande överens om att han inte skulle få förlängt när han diskuterades under säsongen. Nog för att han lyfte sig under slutspelet, men inte tillräckligt mycket för att få ett kontrakt med tanke på att vi redan har mys-Hank.

* "Inte alla män..."
Frankie
Inlägg: 895
Blev medlem: 2018-02-16

Re: Silly-season 2018-19 ständigt uppdaterat i första inlägg

Inlägg av Frankie »

Lee Harvey Oswald skrev:
DRC skrev:Jaha. Då är samtliga forwards som drog laget när det gällde som mest i semin borta då.

Jocke alltså skadad i slutet. Förklarar en del.
Ja, verkligen, det frågetecknet rätades ut nu iaf.
..rätas ut till ett utropstecken efter "Avgå" för vissa delar av ledningen tycker jag.
Varför var han ens ombytt och i båset som 2:a målis om han var skadad och ej kunde spela?

Uttagen i truppen och på bänken = spelbar. Annat är bara skitsnack.
Praetori
Inlägg: 13764
Blev medlem: 2010-03-22
Medlem: Ja, vanlig medlem
Ort: Stockholm

Re: Silly-season 2018-19 ständigt uppdaterat i första inlägg

Inlägg av Praetori »

Frankie skrev:
Lee Harvey Oswald skrev:
DRC skrev:Jaha. Då är samtliga forwards som drog laget när det gällde som mest i semin borta då.

Jocke alltså skadad i slutet. Förklarar en del.
Ja, verkligen, det frågetecknet rätades ut nu iaf.
..rätas ut till ett utropstecken efter "Avgå" för vissa delar av ledningen tycker jag.
Varför var han ens ombytt och i båset som 2:a målis om han var skadad och ej kunde spela?

Uttagen i truppen och på bänken = spelbar. Annat är bara skitsnack.
Spelbar med tex en känning i ljumsken eller på sprutor på grund av X är ju en mindre optimal målvakt att sätta in om man inte måste men man kan ju vara ombytt och klar ifall man faktiskt måste.
- This is not a penalty this is a thing of beauty. If you don't like it change the channel.
Användarvisningsbild
BOMBOM BOUCHARD
Tipsmästare 2010/11
Inlägg: 7186
Blev medlem: 2005-06-09
Medlem: Ja, vanlig medlem

Re: Silly-season 2018-19 ständigt uppdaterat i första inlägg

Inlägg av BOMBOM BOUCHARD »

Kolan skrev:Om man leker lite med rykten på forwardsidan:
Palushaj ersätter Borken
Josefson ersätter Ljungh
Lilja ersätter Peppe
Ågren ersätter Ahlén

Frågan är vem som ersätter Linus?
Bemström lär komma in, ersätter han nån av de som eventuellt flyttar över pölen?
Lang har det väl snackats om också.

Blir ett intressant pussel jag hoppas Jocke går mer på spelare med potential som passar in i vårt sett att spela hockey än att värva spelare som bara har ett känt namn på tröjan.
Intressanta ersättare.
Dina exempel borde fungera. Ljungh var inte så himla bra (skadad visserligen) denna säsong och Palushaj känns piggare än Burk.

De farhågor/problem jag ser är:

Vi sitter på kontrakt med en förstecenter som inte tål en tackling.
Vi tappar vår bästa center, Linus Johansson, vem ersätter?
Vi har en förstemålis som hade sin svacka just i slutspelet, nu med en helt oprövad back-up.

Nu måste vi behålla den lilla stomme som är kvar. Släpp för fan inte iväg Urbom.
Bernhardt får väl betraktas som den som kan utvecklas och ta Lagessons minuter.
Alsing totalt meningslös, platsar knappt i Leksand. Satsa hellre på Simon Johansson som sjunde/åttonde back.

Visst kan vi ställa ett bra lag på benen i höst, än finns hopp. Men ryktena pekar just nu i fel riktning.
Tror någon att vi kommer ha samma utveckling på alla spelare kommande säsong?
Ingen kan ha missat att vi var årets överraskning.
Senast vi var det fick föreningen vattenskalle, överskattade spelarna, och vi åkte rakt ned i skiten.
Hoppas vi lärde oss något. Som att om vi "bara" ersätter våra förluster med liknande spelare, talar mycket för att vi inte kommer kunna upprepa årets bedrift.
Vi behöver förstärka för att mest troligt upprepa årets bragd.
– Min erfarenhet är att alla lag som vinner en serie i bäst av sju förtjänar att gå vidare, säger Mattias Ekholm
Praetori
Inlägg: 13764
Blev medlem: 2010-03-22
Medlem: Ja, vanlig medlem
Ort: Stockholm

Re: Silly-season 2018-19 ständigt uppdaterat i första inlägg

Inlägg av Praetori »

BOMBOM BOUCHARD skrev: Visst kan vi ställa ett bra lag på benen i höst, än finns hopp. Men ryktena pekar just nu i fel riktning.
Tror någon att vi kommer ha samma utveckling på alla spelare kommande säsong?
Ingen kan ha missat att vi var årets överraskning.
Senast vi var det fick föreningen vattenskalle, överskattade spelarna, och vi åkte rakt ned i skiten.
Hoppas vi lärde oss något. Som att om vi "bara" ersätter våra förluster med liknande spelare, talar mycket för att vi inte kommer kunna upprepa årets bedrift.
Vi behöver förstärka för att mest troligt upprepa årets bragd.
Jag är riktigt sugen på att få se många av namnen i juniorlagen. Nu dröjer det ett par år men det kan bli hur kul som helst när så väl sker. Innan dess bör man kanske inte skriva några jättelånga kontrakt om man inte får fatt i någon helgjuten återvändare eller med klipporna (som Högga 21/22).
Annars visade sig ju tex Ljungh vara en hygglig stomvärvning som vi fick behålla i 6 år även om han kanske var hungrigare i början. Vi kan helt klart utveckla spelare med potential men har haft svårare att få gedigna etablerade lirare att prestera på topp.
Än finns det som sagt hopp. Folk tippade inte detta årets lag som något vidare och ändå slutade vi tvåa och föll först efter 11 slutspelsmatcher.
- This is not a penalty this is a thing of beauty. If you don't like it change the channel.
Användarvisningsbild
DRC
Inlägg: 1106
Blev medlem: 2009-03-13
Medlem: Ja, vanlig medlem

Re: Silly-season 2018-19 ständigt uppdaterat i första inlägg

Inlägg av DRC »

Frankie skrev:
Lee Harvey Oswald skrev:
DRC skrev:Jaha. Då är samtliga forwards som drog laget när det gällde som mest i semin borta då.

Jocke alltså skadad i slutet. Förklarar en del.
Ja, verkligen, det frågetecknet rätades ut nu iaf.
..rätas ut till ett utropstecken efter "Avgå" för vissa delar av ledningen tycker jag.
Varför var han ens ombytt och i båset som 2:a målis om han var skadad och ej kunde spela?

Uttagen i truppen och på bänken = spelbar. Annat är bara skitsnack.
Man spelade hela semin med tre ombytta målvakter.
Användarvisningsbild
Sjöwall
Inlägg: 1826
Blev medlem: 2011-04-22
Ort: Kungsholmen

Re: Silly-season 2018-19 ständigt uppdaterat i första inlägg

Inlägg av Sjöwall »

BOMBOM BOUCHARD skrev:
Kolan skrev: Frågan är vem som ersätter Linus?
Strandberg är nog tänkt som ersättare till Linus, iaf lönemässigt...
Vi tappar vår bästa center, Linus Johansson, vem ersätter?
Vi har en förstemålis som hade sin svacka just i slutspelet, nu med en helt oprövad back-up.
Precis, detta är ett av de största problemen inför nästa säsong, vi måste ha in en bättre målvakt som backup alternativt en ny förstemålvakt. Dock lär väl Adam sitta på ett ganska fint kontrakt eftersom att han spelade såpass bra i grundserien.
Användarvisningsbild
Andspe
Inlägg: 1849
Blev medlem: 2011-01-13
Säsongskort: Ja

Re: Silly-season 2018-19 ständigt uppdaterat i första inlägg

Inlägg av Andspe »

Ser egentligen ingen större problematik i målvaktsfrågan. Jensen var en stortalang som kom i skymundan med Linus Söderström som etta. Var nödvändigtvis inte mycket sämre än Linus.

Nu hade Adam bäst räddningspeocent i SHL. Från att gått från att vara en av SHL:s bottenmålvakter till en av toppskicktet under en säsong så vore det dumt att inte ha honom som etta. Han fortsätter utvecklas och kommer förmodligen vara ännu bättre nästa säsong.

Sen är det skönt att ha en bätte lönestruktur på målvaktssidan. Med att köra Jensen & Adam så frigör vi löneutrymme för andra spelare.

Vi har roliga rykten på marknaden i Josefson, Kempe & AP. Så folk behöver inte kölhala Jocke för tidigt.

Men.. Pontus Åberg. Hur rimlig är det att vända hem trots ett år kvar på kontraktet? Tänkter med på situationen i Edmonton, dottern i Sverige etc.
Delägare i DIF Hockey Partners Sweden AB
Zäta84
Inlägg: 72
Blev medlem: 2016-03-31

Re: Silly-season 2018-19 ständigt uppdaterat i första inlägg

Inlägg av Zäta84 »

Förstår inte hur så många här inne är så otroligt negativa.
Det har gått 5 dagar sen vi åkte ut och igår kom besked vilka som lämnar.

Och helt plötsligt är allt positivt glömt.

Hur många va det inte som inför förra säsongen också var otroligt negativa och skrev att det skulle bli allsvenskan igen med laget vi hade.
Men det gick väl helt ok iår eller??

Såklart vi har tappat några riktigt bra spelare, men vi har inga nyförvärv presenterade ännu så jag tycker man kan lugna sig med att va så jä*la negativa.
Jocke gjorde ju grymma värvningar förra året, säkert så va Robban med och bestämde dom spelartyperna han vill ha, och det är han ju såklart med och bestämmer iår med.

Så jag tycker alla ska ta det lugnt och avvakta vad vi får för lag samt även att va positiva till det laget vi kommer ställa på isen i september.

För vi gjorde vår bästa säsong sen 2010 iår med ett lag som inför säsongen inte många gillade.

Vi kommer även ha lite mer pengar IOM nya tv-avtalet. Så jag kan nästan garantera att laget vi kommer ställa på isen nästa säsong kommer va lika bra om inte bättre än det vi hade iår.
Och med Robban som coach så kan det absolut bli en lika rolig säsong som iår.

Så kom igen. Va positiva

Vi är djurgåden och vi backar alltid oavsett
Låst